Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Čisti alternativni rock u Soulpeddler-u (subota, 06. april, 20 h)

Subota, 06. april u Soulpeddler-u je dan rezervisan za čisti alternativni rock bez puno upliva tvrđeg zvuka. Za taj dan nam je ekipa sa one strane klisanskog mosta pripremila sledeći sadržaj : sviraju bendovi PAUL THE WALRUS, MONOHROM i UV

https://www.facebook.com/events/639198496524212/

Paul The Walrus je zagrebački indie/pop/rock bend koji je osnovao Borna Mijolović. Bend je Bornin snimateljski projekt za koji piše, snima, producira i izvodi muziku uživo sa bendom.
U live postavci Paul The Walrus čine Miro Kadijević (gitara, prateći vokali), Martin Trgovec-Greif (bubanj), Branimir Kuruc (bas gitara) i Borna Mijolović (gitara, vokal)

photo by Martina Petrić

Paul The Walrus je u godinu dana svoga postojanja ostvario već zapažene uspehe svirajući na Ferragosto Jamu i Rock Live-u.
Bend je isto tako bio i predgrupa Stray Doggu u Vintage Industrial Baru te je bio jedan od finalista “InMusic Breakthrough Actu”.
Muzika Paul The Walrusa je inspirirana kultnim bendovima poput Beatlesa, Beach Boysa, Tame Impale, Oasis-a ali i čisti pop uzori su isto deo muzičkog mixa. Taj uticaj se može čuti kroz pesme u raznim kombinacijama orkestara, melotrona, ksilofona i raznih udaraljki.
Trenutno se spremaju za album prvenac, a skoro im je izasao EP “Dolphin And Whale Watching Part Two

https://paulthewalrus.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/paulthewalrusband/

Monohrom su ne tako stari Indie/alternative/pop/rock bend iz Novog Sada. Njihovu postavu čine Crveni (bas), Paja (gitara), Neša (bubnjevi), Oskar (gitara, vokal) osnovani su 2016. godine. Od uticaja navode alternativnu britansku scenu ’90-ih, pank ’80-ih i rokenrol ’60-ih. Iza sebe imaju jedan album koji nosi naziv po imenu benda i sadrži 11 apsolutnih hitova sa pevljivim refrenima. Ipak, glavni adut benda su živi nastupi gde karakteristična energija njegovih članova dolazi do izražaja.


Imaju nekoliko spotova i svirali su na značajnim festivalima poput “Exit” i “Festival uličnih svirača” pored mnogobrojnih koncerata po gradu i šire.. Svirali su i kao predgrupa bendu “Calibro35” kao i bendu “The Movement” u Novom Sadu.
https://www.facebook.com/pg/monohromns/about/?ref=page_internal

UV je novosadski trio. UV čine članovi nekadašnjeg megaperspektivnog sastava Uvertira (nastupili na Festivalu uličnih svirača 2014), koji se u međuvremenu, zbog kreativnih nesuglasica, podelio na pevača i ostale. Instrumentalna trojka je nastavila u istom ritmu, nešto drugačijeg stila, bliže tradicionalnom gitarskom zvuku, ali i dalje uz kompleksne aranžmane i višeglasno pevanje.


Članovi benda su Igor Sakač (gitara, vokal), Petar Banjac (bubnjevi, vokal), Filip Grubač (bas gitara).

https://www.facebook.com/pg/uvbend/about/?ref=page_internal

Program počinje u 20h, a ulaz je 300 dinara.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: