Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Klub Trema vas poziva na unikatno muzičko putovanje sa bendovima Sputnik i Lepša Brena. (09.01.2020.)

Sputnik je bend koji je inicijalno nastao u Sremskoj Mitrovici, ali se reaktivirao u Novom Sadu, prvo studijski, od 2013. kada objavljuje prvi singl “The Drinkable World”, a zatim i čitav niz zapaženih singlova koji su privukli pažnju MTV-ja (emitovani 6 puta). Nakon dugog perioda traženja koncertne postave, bend se i koncertno aktivirao u martu 2017. da bi uskoro počeo sa nastupima na festivalima – usledili su pozivi za Main Stage Exita 2017. i Fusion Stage Exita 2018, kao i Festival 9 u Beogradu 2017. i Revolution Festival u Temišvaru 2018. Bili su noseći bend Serbian Fashion Weeka u oktobru 2017, a nastupali su kao predgrupa Bojani Vunturišević, Deci loših muzičara, Instant Karmi i dvaput, turskim darkwave legendama She Past Away. U februaru 2018. izdali su i debi album “A Memory of Fire” za našu najstariju nezavisnu etiketu “Take It Or Leave It Records”, sa 13 pesama, koji je novosadski “Dnevnik” proglasio za drugi najbolji regionalni album te godine. Bend ima neuobičajenu postavku, budući da je petorka, koju čine Žikica Milošević (glavni vokal), Valerija Nesterova (prateći vokal), Vladimir Čudinov (gitara) i Kiril Bojko (gitara) – dakle, bend nema bubanj. Sviraju crossover elektropopa i indie rocka koji su sami nazvali “electro rock”. Zanimljivo je da su 3 od 4 člana poreklom iz Rusije.

Lepša Brena je arhi-pop duo iz Novog Sada / Budimpešte, koji je formiran 2017. gidine sa idejom da kombinuje arhitektonske pojave i teme, sa pop melodijama, i tako probudi osećajnost mrtvih prostora i svest preosećajnih tela u plesu.
Lepšu Brenu čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa povremenim saradnicima, sa kojima uživo izvode svoju muziku.
Lepša Brena do sada ima dva konceptualna muzička projekta iz 2018. godine. Prvi, „Prazni gradovi plešu“ tematizuje pojave poput melanholije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova. Druga celina pruža širi pogled na svet oko nas i izlazi u prirodu. „Preglasna priroda“ tematizuje pejzaž i pogled čoveka koji napušta klaustrofobičnu bezbednost civilizacije. Novi materijal je u pripremi, pod radnim naslovom „Nova paradigma“.
Pesme Lepše Brene crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova, kombinujući elemente elektronike i gitarskog zvuka, ritmova za ples i melodija za kontemplaciju.

 

Pre i nakon koncerta publika će moći da uživa u tematskom DJ setu: synth pop, new wave, dark wave, dark pop…

https://www.youtube.com/watch?v=b3XtzjQbp8A

Ulaznice u pretprodaji od srede 25. decembra u klubu Trema kao i u Mungos Šopu po ceni od 200din. Na dan koncerta cena ulaznica će iznositi 300din.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d