Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Lavina + Polywhy + idiedthisfebruary – CK13 , subota, 8. april , 21h

U subotu, 08. aprila u Omladinskom Centru CK13 Novosađanima će se po prvi put predstaviti niški progresivni metal bend LAVINA.  Promovisaće pesme sa svog debi albuma ” Odyssey”. Podrška će im biti lokalni bendovi POLYWHY i idiedthisfebruary. Ulaz je 500 rsd.

LAVINA
Bend Lavina nastao je sredinom 2020. godine. Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca – ODYSSEY, koji je izašao 18.11.2022. godine. Posle uspešne promocije albuma na nastupu u Nišu bend će u 2023. godini album promovisati po većim gradovima Srbije. ODYSSEY predstavlja jedan “vrtlog” različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova.
POLYWHY
POLYWHY je mathcore/post-hardcore sastav iz Novog Sada, aktivan od 2021. Iza sebe imaju jedno EP i jedno LP izdanje.
idiedthisfebruary
idiedthisfebruary je novosadski screamo/post-hardcore bend. Čine ga Stefan Duka na gitari i vokalima, Em Drakulić na bas gitari i vokalima, i Luka Salak na bubnjevima. Projekat je osnovan 2021. godine sa ciljem da nastavi napredak zvuka bendova poput Jeromes Dream, Orchid, Pg. 99 i sličnih. Nakon dve godine pripremanja materijala i menjanja postave, bend konačno kreće raditi punom snagom dolaskom Luke na bubanj početkom 2023. godine. Na svirci će predstaviti materijal koji spremaju za prvi studijski album.
 
 

 

(Visited 259 times, 1 visits today)

Leave a Reply