Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Lomljavina, buka, urlik Apsurd, Kalo, Krah!- CK13, 25.06.2021.


Ako je petak bio rezervisan za multižanrovsko zagrevanje koncertne sezone, onda je subota definitivno bila u znaku hardkor pank žestine i gaženja svega pred sobom. Negativna energija mora da se prazni, a sada, konačno, ponovo može na zdrav način.

Određeni organizacioni problemi unutar samog CK13 uticali su na to da se, bar sa tehničke strane, svirka morala realizovati na snalaženje i pozajmljivanje opreme. Ništa od toga, naravno, nije uticalo na raspoloženje publike, od kojih su mnogi, moram primetiti, potegli i stotinama kilometara samo da bi prisustvovali jednom od prvih događaja sezone (poseban pozdrav za ekipe iz Subotice i Šida, prepoznaće se).

(kliknite na fotografije da biste ih uvećali !)

Apsurd

Već od prvih taktova benda Apsurd, koji je otvorio igre, jasno je da ovde nema vremena za zagrevanje. Gosti iz Beograda, čija muzika stilom dosta podseća na slovenački bend Uporniki Bez Razloga (U.B.R.) i slične ”sirove” bendove momentalno zadaju štimung koji ima da se održava sve do kraja događaja. Brzo, energetično, prljavo, distorzirano, a pre svega katarzično za publiku koja se uželela ovakih događaja.

Kalo

Nakon njih, scenu preuzimaju sada već veterani Kalo. Događaj je iskorišćen za promociju njihovog novog uradka ”Riznica košmara” (koji možete preslušati na linku ispod). Trejdmark scenski nastup, sa sve kablom od mikrofona oko vrata i pevanjem u publici, naravno nije izostao.

Krah!

Još jedni beogradski gosti, bend Krah!, takođe su iskoristili ovaj događaj za promociju njihovog najsvežijeg albuma. Bez usporavanja, velike pompe i odjave, Krah! praše za kraj i odjavljuju događaj.

Posle ovog vikenda, mogu samo da kažem- igre su otvorene, idemo samo jako i prljavo !

Apsurd

https://doomtownrecords.bandcamp.com/album/derealizacija-svemu-e-do-i-kraj

Kalo

https://www.youtube.com/watch?v=4kZ_NzskIX4

Krah!

https://krah.bandcamp.com/album/kpax?fbclid=IwAR3ZztsB7v604anMxG6qmUoShf6wPsoZ2FwrS7ALGK5kqj3ecKPRv78-WuI

tekst i fotke : Mihajlo “Svudaprisutni” Janković 

(Visited 837 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d