Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Music Pocket Gigs predstavlja : Grizete, Short Reports & Misha Mashina Mashtrakala u petak u klubu “Fest” u Zemunu

Zajedničkim koncertom bendova Grizete (Novi Sad), Short Reports (Novi Sad) i Misha Mashina & Mashtrakala (Pančevo) u petak, 26. avgusta u zemunskom klubu Fest nastavlja se turneja Music Pocket Gigs.

Cilj turneje je promovisanje alternativne muzike u Srbiji i šire. Ono što ovu turneju čini specifičnom jeste što će obići više od deset gradova u Srbiji i u svakom od gradova će svirati lokalni bend kao podrška bendovima iz drugih gradova.

Grizete su alternativni novosadski bend nastao 2020. godine koji žanrovski varira od roka i panka pa sve do melanholičnih new wave eksperimenata, električna gitara je u rukama Vanje, Andrea je za bas gitarom, a za bubnjem Boris. Ova kombinacija ispostavila se kao odličan recept za kuvanje dobrog zezanja. Njihovo prvo dete je u oktobru 2021. postalo „Čovek“, a trenutno se iščekuje i spot za ovu pesmu. Drugi singl praćen spotom „Strah“ je stupio na scenu u martu ove godine i ova pesma je izabrana da se nađe na desetoj jubilarnoj kompilaciji „Femiksete“.

Short Reports su visokoenergetski alternativni rock duo iz Novog Sada. Minimalizam kombinovan sa ekspresivnim sviranjem uz filozofiju „manje je više“. Ne koriste mnogo efekata niti opreme za modifikovanje zvuka. Jedan bubanj i jedna gitara sa par pedala i pojačalom. „Naša muzika i tekstovi su takvi, kao što smo i mi u našoj vezi. Bolno iskreni, iako je to ponekad malo neprijatno. Direktne kratke poruke (izveštaji), bez ulepšavanja, poslate ka drugom ili samom sebi“, navodi ovaj duo.

Nekada davno, kada nije bilo onog što je kasnije nastalo, bilo je ranije, a i bilo je nepostojeće. Kasnije, kada je nepostojeće postalo postojeće, nešto je nastalo i tako je sve počelo, osim onog što je počelo ranije, a ne kasnije. Misha Mashina & Mashtrakala su taj nepostojeći početak postojanja. Ili tako nekako. A možda i nikako.

Karte po ceni od 500 dinara prodavaće se na ulazu, a vrata kluba Fest biće otvorena od 20 časova.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: