Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

NIKAD NI ZA METAR! (Stutgart Online u domu b-612 !) 27. jun 2020.

U subotu (27.06.2020) je u Novom Sadu u bašti doma-b 612 svoj koncert imao garažni rok bend Stuttgart Online.

Nešto što se neviđeno dugo čekalo i što je bilo praćeno strahom da se neće dogoditi ipak se odigralo. Nakon perioda tišine i gotovo tri meseca bez koncerata zbog širenja pandemije koronavirusa u našoj zemlji, ponovo smo slušali gitarske rifove, sada pod otvorenim nebom i sa ekipom koja zna šta radi!

Neposredno pre koncerta mogla se osetiti ona pozitivna atmosfera koja vlada pred svirku i koja obećava da će ono što će uslediti nedugo potom biti urezano svima dugo u pamćenju.

Tako i bi, bend je bez mnogo priče svirku otvorio prikladnom “Zašto ćutiš kada mnogo toga znaš” a nakon nje su se ređale poznate stvari iz njihovog arsenala, a set lista je bila takva da energija kojom su nas vozili nije padala ni za metar kao što govore reči pesme “Ljudi od reči”.

Neki od značajnijih momenata sa ove svirke su nove stvari “Na budžetu” i “Mir i sloboda” koje su sasvim dobro prihvaćene od strane novosadske publike uz sada već odomaćenu “Tu za tebe” čiji se refren pevao iznova i iznova.

Nakon nekih sat i po od početka svirke i što smo već bili dobrano razdrmani od strane beskompromisnog zvuka trojca sa terasice, usledila je pesnica u glavu u vidu pesme “Gubitnici”.

I to je nažalost bilo to ove vrele letnje večeri, naravno da smo mi hteli još jer nam je bend ostao dužan pesmu “Dva miliona ljudi” ali neka, mora nešto da ostane i za sledeće viđenje, na koje valjda nećemo dugo čekati.

tekst i fotografije  : Marko Baljkas

preuzeto sa bratskog portala GLEDIŠTE

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d