Dotkom

Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Ništa nije savršeno ili “očekujemo PANONIA DRY SEA FESTIVAL No. 2” !

Stoner Festival u Srbiji ? Jeste, bio je, prošao , publike je moglo biti i više, bilo je malo problema sa zvukom, bendovi su bili sasvim dobri, headlineri i bolji od mojih očekivanja. Mogu ja sad ovde pisati hvalospeve i kako je bilo fantastično i sve cakum-pakum i kako sam se proveo najbolje u životu, ali…

…Nisam se proveo najbolje u životu, krivo mi je što sala MKC “Petefi Šandor” nije bila prepuna, malo mi je zvuk bio povremeno šupalj, ali, s druge strane, video sam puno poznatih faca, meni dragih lica, bendovi su dali sve od sebe, neki su mi se baš dopali, neki za nijansu manje, ali to je i normalno, zar ne? Bio je radni dan, došao sam već premoren od posla, leđa su me već hronično bolela, ali s druge strane svirali su moji stari poznanici, sad već drugari, Tentacle Wizard

This slideshow requires JavaScript.

koji su prvi put izveli “minijaturu” od 15 minuta, “Armadillo”(shvatio sam da sam ih gledao deveti put ! u životu) i naši sugrađani, stoner / heavy sastav Northern Revival koje sam takođe gledao puno puta i dobro znam njihov repertoar, ali ovo je bila premijera sa novim pevačem, Slobodanom Pejčićem (ex-Leaf) koji se uspešno predstavio novosadskoj publici.

This slideshow requires JavaScript.

Šabačko / beogradski dvojac sa svojim atmosferičnim sludge / stoner zvukom, Hill

mi se nešto više dopao od smederevske četvorke Madvro, ali i njihov psihodelični stoner zvuk sa ženskim vokalom ima sve predispozicije da znatno uveća bazu svojih fanova.

This slideshow requires JavaScript.

Jedni od pionira grčke stoner scene, Nightstalker i njihov iskusni frontmen Argy proslavljaju tridesetogodišnjicu rada evropskom turnejom pod nazivom “EUROPEAN TOUR FALL 2019″ i nastup na “Panonia Dry Sea Festivalu” im je bio 23. po redu ove jeseni. To se i osetilo jer su prikazali uigranu i tehnički doteranu hard rock svirku sa elementima stonera. Album “Great Hallucinations” kojeg promovišu je jedno od boljih izdanja koje sam slušao ove godine, a to je potvrđeno i uživo. Pesme kao “Sweet Knife” i “ Cursed” uz već legendarne “ Children Of The Sun” i “Dead Rock Commandos” bile su pikovi večeri. Sve u svemu, Nightstalker su me iznenadili i dobio sam više nego što sam očekivao.

Dakle, i pored toga što nije bio savršen, “Panonia Dry Sea Festival” zaslužuje svoj drugi nastavak jer stoner zvuk ima svoju publiku u Srbiji pa se nadam da ću dogodine u ovo vreme pisati sličan izveštaj i da će utisci biti za nijansu bolji (ne savršeni, jer niko i ništa nije savršeno).

 

Leave a Reply

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: