Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Ništa nije savršeno ili “očekujemo PANONIA DRY SEA FESTIVAL No. 2” !

Stoner Festival u Srbiji ? Jeste, bio je, prošao , publike je moglo biti i više, bilo je malo problema sa zvukom, bendovi su bili sasvim dobri, headlineri i bolji od mojih očekivanja. Mogu ja sad ovde pisati hvalospeve i kako je bilo fantastično i sve cakum-pakum i kako sam se proveo najbolje u životu, ali…

…Nisam se proveo najbolje u životu, krivo mi je što sala MKC “Petefi Šandor” nije bila prepuna, malo mi je zvuk bio povremeno šupalj, ali, s druge strane, video sam puno poznatih faca, meni dragih lica, bendovi su dali sve od sebe, neki su mi se baš dopali, neki za nijansu manje, ali to je i normalno, zar ne? Bio je radni dan, došao sam već premoren od posla, leđa su me već hronično bolela, ali s druge strane svirali su moji stari poznanici, sad već drugari, Tentacle Wizard

koji su prvi put izveli “minijaturu” od 15 minuta, “Armadillo”(shvatio sam da sam ih gledao deveti put ! u životu) i naši sugrađani, stoner / heavy sastav Northern Revival koje sam takođe gledao puno puta i dobro znam njihov repertoar, ali ovo je bila premijera sa novim pevačem, Slobodanom Pejčićem (ex-Leaf) koji se uspešno predstavio novosadskoj publici.

Šabačko / beogradski dvojac sa svojim atmosferičnim sludge / stoner zvukom, Hill

mi se nešto više dopao od smederevske četvorke Madvro, ali i njihov psihodelični stoner zvuk sa ženskim vokalom ima sve predispozicije da znatno uveća bazu svojih fanova.

Jedni od pionira grčke stoner scene, Nightstalker i njihov iskusni frontmen Argy proslavljaju tridesetogodišnjicu rada evropskom turnejom pod nazivom “EUROPEAN TOUR FALL 2019″ i nastup na “Panonia Dry Sea Festivalu” im je bio 23. po redu ove jeseni. To se i osetilo jer su prikazali uigranu i tehnički doteranu hard rock svirku sa elementima stonera. Album “Great Hallucinations” kojeg promovišu je jedno od boljih izdanja koje sam slušao ove godine, a to je potvrđeno i uživo. Pesme kao “Sweet Knife” i “ Cursed” uz već legendarne “ Children Of The Sun” i “Dead Rock Commandos” bile su pikovi večeri. Sve u svemu, Nightstalker su me iznenadili i dobio sam više nego što sam očekivao.

Dakle, i pored toga što nije bio savršen, “Panonia Dry Sea Festival” zaslužuje svoj drugi nastavak jer stoner zvuk ima svoju publiku u Srbiji pa se nadam da ću dogodine u ovo vreme pisati sličan izveštaj i da će utisci biti za nijansu bolji (ne savršeni, jer niko i ništa nije savršeno).

 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Reply