Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Northern Revival najavljuje novi album koncertom u CK-13 (subota, 30.10. – 19:30)

Po prvi put će novosadska publika imati prilike da, 30. oktobra u Crnoj Kući, prisustvuje zajedničkom nastupu bendova Northern Revival i 11 minuta. Posebna zanimljivost vezana za ovaj događaj jeste to što oba benda povezuje isti bubnjar – Željko Krstanović.

NORTHERN REVIVAL su vam već dobro poznati razbijači stoner heavy rock-a. Iza sebe imaju ogroman broj nastupa po klubovima i festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posle dva EP-a i jednog albuma došlo je do najvećeg zaokreta u njihovoj karijeri kada je došlo do promene pevača a Sloba preuzeo mikrofon. Jednoipogodišnji rad na albumu Modification se priveo kraju i samo novosadska publika će imati priliku da čuje kompletno izdanje pre nego što bend u novembru uđe u studio za snimanje.

11 MINUTA je osnovan 2012. godine. U žanrovskom smislu bend ima dodira sa klasičnim rock’n’ rollom, mračnijim popom, alternativnim zvukom, ali svakako nema cilj svrstavanje u određen pravac. Bend se trudi da ima autentičan zvuk, a pozitivne kritike do sada su to i potvrdile. Do sada su objavili EP pod nazivom “Sovjet Danguba” i singl “Boom Boom” za izdavačku kuću Lampshade media iz Beograda (uz dosta nastupa, kako na festivalima tako i samostalno).

Poslednjih godina smo svedoci blago diskutabilnog trenda u rock&roll muzici kod nas, te je bend bazirao stvaranje u intimnijoj atmosferi, bez preteranih komercijalnih ambicija. Ove godine bend je izgradio sopstveni muzički studio, te je uživanje u muzici prešlo na jedan viši nivo, a samim tim i kreativnost, te nove numere vrlo brzo nastaju.

https://www.facebook.com/11minuta
https://www.youtube.com/channel/UCmPd8yH81Z_72mYVxcokLQA

https://www.facebook.com/NorthernRevival
https://northernrevival.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/northernrevival
https://www.instagram.com/northernrevival/

Početak koncerta zakazan je za 19:30, a u skladu sa novim merama povodom pandemije COVID-19, završiće se do 22h. Cena ulaznice je 400 dinara.

POSEBNA NAPOMENA: Kapacitet kluba CK13 biće smanjen za 50%. Obavezno je nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Takođe, ukoliko u danima nakon koncerta primetite simptome infekcije virusom COVID-19, molimo vas da nas obavestite kako bismo kao organizatori događaja preduzeli adekvatne korake u narednom periodu.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: