Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

“Rock Svirke” nam dovode LAST TRAIN u Novi Sad !

 

U utorak, 11. februara 2020. godine u Domu Kulture u Novom Sadu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 20h koncert će održati francuski rok sastav Last Train

Last Train je bend sastavljen od četvorice momaka koji su se međusobno upoznali u školi još 2007. godine. Najpre su svirali iz čiste zabave, da bi nakon određenog vremena počeli sami da pišu i komponuju pesme.

Singlovi „Cold Fever“ i „Fire“ označavaju početak rada grupe u junu 2014. godine, a zatim su se otisnuli na veliku svetsku turneju po Evropi, Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama gde su za tri godine održali oko 350 koncerata. Tokom te turneje snimljena su dva EP izdanja „The Holy Family“ (2015) i „Fragile“ (2016).

Nakon osvajanja prve nagrade Les iNOUïS na Printemps de Bourges festivalu, imali su prilike da sviraju kao predgrupa bendovima kao što su Datsuns, The Raveonettes, Tringerffinger i Rival Sons, a veliko priznanje im je dodelio Johnny Hallyday, „francuski Elvis“, kad ih je pozvao da nastupe pre njega u pariskom Bersiju. Potom su usledili nastupi sa bendovima Muse i Placebo, a 2017. godine objavljen je i prvi dugosvirajući album „Weathering“.

Od koncertne dvorane Bataclan u Parizu do pozornica najvećih svetskih festivala, ovaj kvartet momaka, braća u svakom smislu, osim u krvnom, ispisuju nove istorijske stranice francuske rok muzike.

Postava koju čine Jean-Noël Scherrer, Julien Peultier, Timothy Gerard i Antoine Baschung tokom 2018. uzima pauzu kako bi došli do daha, odnosno kako bi debi ploča sazrela, te su razvili sopstvenu etiketu i booking agenciju. Sredinom septembra ove godine, svet je ugledao drugo studijsko izdanje alzaške četvorke. Novi album „The Big Picture“ je freska pejzaža i prostora koji ne poznaju granice. U pitanju je kompletan pogled, ilustracija izvan horizonta. Takođe, to je intimno, dubiozno istraživanje, priznanje. Preispitivanje nastalo iz melanholije, besa i uzbuđenja. Intezivno, fatalno i uvek iskreno, jedanaest pesama koje čine da ovo novo poglavlje pažljivo i vešto postavljenim, manje ishitrenim i definitivno pretpostavljenim. Skoro kao da ih je Norveška, zemlja u kojoj je album snimljen, obasjala tako izuzetnom i moćnom svetlošću.

Linkovi:

Website: https://www.lasttrain.fr/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCd-cG_0aBLNsdL-Nbf3yTdw

Facebook : https://www.facebook.com/lasttrainoff…

Twitter : https://twitter.com/bandlasttrain

Instagram : https://www.instagram.com/lasttrainband

Bandcamp : http://lasttrain.bandcamp.com

Deezer:  https://www.deezer.com/en/artist/5080091

Pored novosadskog koncerta, agencija Rock Svirke bukirala je i ostale datume na njihovoj turneji, a kompletna lista izgleda ovako:

  • 3. februar – Rock Cafe, Prag
  • 4. februar – Dürer Kert, Budimpešta
  • 5. februar – Atelier Café, Kluž
  • 7. februar – Stroeja, Sofija
  • 8. februar – Gimnazija, Jagodina
  • 9. februar – Omladinski centar, Zaječar
  • 10. februar – Atom Akademija, Beograd
  • 12. februar – Radio Capodistria, Koper

Ulaznice: 

600 RSD – pretprodaja (od 30. decembra do kraja 10. februara)

800 RSD – na dan koncerta 11. februara

Prodajna mesta: Ticketvision, Gigstix, DD Tickets, Felix Shop, Low

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla office@rocksvirke.com  (ime i prezime, kontakt telefon).

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: