Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Specijalni intervju za Dotkom : Asaf Karaso, šef benda “Karasorchestra” posle nastupa na ” Festivalu uličnih svirača”

Na “Festivalu Uličnih Svirača” u Gradiću ispod Petrovaradinske tvrđave našem saradniku, lutajućem reporteru, Goranu Kuprešaku izjavu je uz nesebičnu pomoć i prevođenje Katarine Medaković iz Novog Sada dao Asaf Karaso, šef ansambla “ Karasorchestra” neposredno posle nastupa na bini u Štrosmajerovoj ulici.

  • Da li biste se predstavili čitaocima Dotkoma ?

Mi smo bend iz Izraela, iz Jerusalima, koji nosi ime po mom prezimenu. Prvo smo radili kao četvorka, ali sad nas ima više, kako vidite. Skoro smo završili snimanje našeg prvog albuma sa kojeg smo danas I izvodili pesme. Već smo nastupali u Novom Sadu, ove godine u martu. Imali smo tri koncerta, u “Izbi”,”Crnoj Kući” i “domu B-612”.

  • Kako ste se prijavili za “Festival Uličnih Svirača” ?

Posle tih koncerata ostali smo u kontaktu sa Katarinom koja nam je pomogla da se prijavimo za ovaj Festival i…eto nas. Večeras je bio prvi nastup, nastupaćemo i sutra u 19:00 i u subotu u 22:45, tako bi trebalo.

  • Kad bi trebalo ukratko da opišete šta to svira “Karasorchestra” kako bi to uradili ? Ko je komponovao pesme na albumu ?

Pesme su uglavnom moje, osim jedne, a pretežno su nastajale kroz zajedničko sviranje i “džemovanje”. U osnovi je to neki “latin jazz”, “Israeli jazz” ili “Moroccan jazz”, ali ima i puno drugih uticaja. Kroz sam čin komponovanja često prelazimo iz jednog u drugi žanr, što nije ništa neobično.

  • Gde ste još svirali van Izraela, osim u Srbiji ? Da li ste nastupali na sličnim festivalima ?

Mi smo prilično nov bend, tako da smo najčešće svirali u Jerusalimu i u Izraelu. Novi Sad je jedini grad gde smo nastupali van Izraela, ali zaista planiramo da sviramo po Evropi i predstavimo naš album.

  • Kako vam se dopala reakcija publike ? Da li vam se čini da su zadovoljni vašim večerašnjim performansom ? Da li su Novosađani zahtevna publika ?

Nisam znao šta da očekujem od jednog ovakvog Festivala gde se svira na ulici pred ljudima koji šetaju i nisu došli samo nas da vide, ali mi se dopala njihova reakcija. Ljudi mi izgledaju srećni i zadovoljni, uživaju u muzici i ne ustručuvaju se to da pokažu. To nije tako obična stvar i zato mi se baš dopala publika. Zato jedva čekam i sutrašnji naš nastup, kao i onaj u subotu.

  • Da li imate neke snimke na You Tube kanalu ? Kako još može publika doći do vaše muzike ?

Mi smo album završili tačno pre dve nedelje i još ništa nismo stigli da okačimo na društvene mreže tako da se trenutno sa našom muzikom možete susresti ekskluzivno samo na “Festivalu Uličnih Svirača” i ako kupite naš disk. Čak, trenutno možete da ga i kupite samo u Srbiji, ovde u Novom Sadu. Još nije izašao ni u Izraelu. Ovo je što bi rekli “first edition” !

  • Hvala vam na razgovoru !

Hvala i vama !

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: