Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

TO BE PUNK online za VIKEND, 13. i 14. novembra u domu b-612

Prvog vikenda juna, u MKC Petefi Šandor, trebalo je da se održi 13. To Be Punk. Festival. Zbog dobro poznate situacije sve je otkazano, odloženo, pomereno… Početkom marta, pre uvođenja vanrednog stanja, najavljena su bila sledeća imena: dva bostonska benda – legendarni Slapshot i sjajno novo hardcore ime Firewalker, potom austrijski Dregs, te domaći Nagon i Bronze. FNC Diverzant, takođe, potvrdio je nastup na Festivalu. Čekala se Kriva istina, a još nekoliko stranih imena bila su pred samom objavom: italijanska Giuda, francuski Lion’s Law i još dva austrijska sastava Obsession i Parole 80. 
 
Kako je vreme odmicalo bilo je jasno da od junskog izdanja Festivala nema ništa. U međuvremenu, situacija sa korona virusom ponovo se razbuktala. Pomirili smo se sa činjenicom da klasičnog dvodnevnog izdanja Festivala neće biti. U uslovima kakvi su trenutno SKCNS je objavio nekoliko novih muzičkih i strip izdanja i uspešno realizovao 14. Novosadski strip festival, drugi pozorišni festival Upad te treći festival savremenog plesa Tanz Platz, kao i uživo prenos Festivala srpskog podzemlja. 
 
Zbog kontinuiteta 13. To Be Punk. Festival. održaće se u Domu B612, bez publike, 13. i 14. novembra 2020. godine. Ideja je da se nastupi bendova emituju uživo na internetu i snime audio i video tehnikom, te da se po jedna pesma svakog benda iskoristi za stoto, kompilacijsko, CD izdanje SKCNS „Live@To Be Punk“. 
 
Model kojeg se Festival držao od početka, da se bendovi ne ponavljaju, ovog puta će svesno biti prekršen jer ne bi bilo fer da se ispuca sedam, osam imena onlajn nastupom bez publike. Tako će Smrt razuma iz Osijeka sigurno biti uvršten u line up i naredne godine. Osim njih, u nastupima od po pola sata uživo putem interneta imaćete prilike da vidite i: Atheist Rap (još uvek se prepričava dolazak Nika Slotera i njihov spektakularni nastup na Festivalu 2009), potom Shoplifters (TBP 2015), Fiskalni račun (TBP 2010), Reflection iz Gornjeg Milanovca (TBP 2018), zrenjaninski All Except One (TBP 2013) kao i Proleće (TBP 2008) koje upravo ovog meseca obeležava 30 godina od svog debitantskog nastupa u Zmaj Jovinoj gimnaziji. 
 
Ovogodišnji To Be Punk. Festival. podržali su: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Gradska uprava za kulturu, Fondacija “Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”, Dom B612.
 
Video i audio produkcija – Komadant Adam Rocka’ Live! 

Tehnička realizacija – Mediatasking, Zebra, Audion

Livetreaming – Muzika za imunitet.
 
Pozdrav i nadamo se da se vidimo sledeće godine.
(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d