Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Uvertira za kraj sveta – Chemical Tomb, War Engine, Riverroth – Dom B612, 4. mart 2022.

tekst i fotografije : Mihajlo Janković

Kao u pesmi Beri Megvajera, svet puca po šavovima, od eksplozija postajemo gluvi za razum, a samo sitne radosti naizgled pružaju bilo kakvu satisfakciju životu koji u postmodernom dobu može biti izbrisan nikad brže. Tematika kojoj je suđeno da se ponavlja, kako kroz realne situacije na terenu, tako i da bude zabeležena kroz različite vidove umetnosti.
U tom smislu, nastupi bendova Chemical Tomb (Beograd), te novosadskih domaćina War Engine i Riverroth (čiju svirku iz neopravdanih razloga nisam uspeo fotografski da zabeležim, jer je baterija junački postradala) poslužili su kao savršen katalizator frustracija, neizvesnosti i pretnji koje svaki dan vise u vazduhu. Publici treba kvalitetno istresanje besa i u tom slučaju nijedan bend nije podbacio. Stage diving, circle pit, šutke, pentranje, skakanje nisu prestajali gotovo celo veče, a klub B612 je još jednom osvetlao obraz time što aktivno održava ovakve manifestacije u životu.
Ako se kraj sveta zaista i dogodi, volim da mislim da će u pozadini dešavanja ići upravo muzički materijal koji imaju da nam ponude bendovi koji su nam ulepšali petak veče. Mirno neće biti, stanje haosa je ionako konstanta, smrt više vredi od života, pa neka bar bude u adekvatnom ritmu.

Kliknite na fotografiju da biste je uvećali :

(Visited 244 times, 1 visits today)

Leave a Reply