Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

Youth Jazz & Rock Festival #2 (Palić, 1. i 2. avgust)

Youth Jazz & Rock Festival nastao je na inicijativu Rotarakt kluba Subotica sa idejom da subotičkoj publici pruži najzanimljiviju i najrelevantniju muziku novih, mladih umetnika sa područja Balkana. Glavni motiv organizacije ovog festivala bila je činjenice da je kulturno-umetnički program koji je zaista u koraku sa vremenom zapostavljen. 21. vek je ispunjen svežom i kvalitetnom muzikom. Danas je gotovo besmisleno svrstati umetnika u samo jedan žanr, ma koja to umetnost bila. To se vrlo lako primećuje u muzici. Novi izvođači su svima dobro poznate muzičke pravce razgranali na strahovito puno podžanrova i time pokrenuli nezaustavljiv talas kreativnih mladih ljudi. S toga je ovo pre svega festival za mlade kao i one koji se tako zaista osećaju!

Ovogodišnji Youth Jazz & Rock Festival biće održan 1. i 2. avgusta 2019. godine sa početkom u 20:00 u dobro poznatom prostoru bioskopa “Abazija” na Paliću. Kao i prošle godine, prvo veče biće posvećeno džez muzici, a nastupiće Placid Bees (Beograd), Nikola Spasojević quartet (Rotterdam/Beograd) i Ethno Jazz Orchestra (Čačak/ Beograd/Subotica). Drugo veče, posvećeno je rok muzici i svim mogućim bliskim žanrovima i “podžanrovima” koje će izvoditi Projections (Subotica) i Gazorpazorp (Beograd). Nastavljajući prošlogodišnju tradiciju organizujemo “Jam session” nakon završetka džez večeri kom mogu da se pridruže svi zainteresovani muzičari, a nakon rok večeri “DJ set”. Ono što će se razlikovati u odnosu na prošlogodišnji festival jeste tzv. nulto veče pod nazivom “Silent Movie Night” gde će izvanredni pijanisti iz Beograda Nevena Pejčić i Bojan Cvetković kao i Pavle Zvekić iz Subotice svirati klavir uz neme filmove. Sviraće i uz klasike kao što su filmovi Čarli Čaplina, Baster Kitona, Alfred Hičkoka, itd. “Silent Movie Night” biće održan 31. jula, dan pred zvanično otvaranje festivala.

Sjajan festival, sjajna organizacija i sjajna prilika za predstavljanje novih bendova i projekata koji vrede. Moje prošlogodisnje iskustvo je da ovaj festival ceni i poštuje muzičare.”

— Bojan Cvetković

Prvo veče nastupiće: 
– Placid Bees, 
– Nikola Spasojevic Quartet, 
– Ethno Jazz Orchestra. 


Drugo veče nastupiće:
– Projections,
– Gazorpazorp. 


Karta za jedno veče: 200 RSD
Karta za obe večeri: 300 RSD

Kontakt osoba:
Pavle 063600637

Desya Lovorov

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: