Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

ZAGREVANJE PRED PALJENJE – ZLO FEST WAR MUP, CK13, 10.02.2023.

Kako u doslovnom, tako i u figurativnom govoru, vatra predstavlja simbol pročišćenja; plamen koji briše sve pred sobom, iza sebe ostavlja pustoš i prazno platno na kojem ima da se nacrta novi život. Ako svako od nas pokrene makar jednu iskru ili sačuva žar, katarzični plamen koji potom usledi ima da trasira novi put, taman mu na putu stajala i stena.

Trenutno najsvetlija iskra klupskih prostora, klub CK13, domaćin, bend WAR ENGINE organizovao je triling bendova kao uvertiru za Zlo fest koji se održava na jesen. Rečima domaćina, ovo je samo zagrevanje, dok nas na jesen očekuje sveopšta paljevina. Gosti iz prestonice, bend Majak, već od samog starta varniče po publici u sirovom hardkor maniru i stavljaju mašineriju u pokret. Domaćini događaja i stari znanci War Engine dodatno raspiruju već usijanu atmosferu, dok legendarni Downstroy sve privodi u krešendo i ne ostavlja mnogo mesta za polemisanje.

Energija i prisutnost publike dokazuju da iskre i žar definitivno postoje, prisutni su i čekaju znak za napad. S obzirom na to da hronično živimo u zanimljiva vremena gde se proizvodi više istorije nego što može da se podnese, plamen pročišćenja je više nego neophodan, a svima koji su ove večeri bili prisutni neka energija publike bude za primer kako katarza ima da se odigra.

kliknite na fotografiju da biste je uvećali

MAJAK

DOWNSTROY

WAR ENGINE

 

tekst i fotografije : Mihajlo Janković

 

(Visited 217 times, 1 visits today)

Leave a Reply