Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

ZLO Fest 18.03. 2017. kroz oči jedne tinejdžerke

 
U subotu uveče (18.03.2017.) sam prvi put bila na ZLO FEST-u (SKCNS fabrika), festivalu koji se održava već tri godine za redom. Iako sam bila samo na par dobrih koncerata, može se reći da je ovaj po meni bio odličan. Sviralo je 5 thrash / hardcore metal bendova: Riverroth, Ground Zero,bend iz Šida Putrid Blood, mlade nade Deathonation i naravno domaćini War Engine ili kako sebe nazivaju kepec core trio.
Riverroth -3884Riverroth- 3908
 Prvi je nastupio mladi thrash metal trio Riverroth, bend sa Telepa (Novi Sad) koji nam je predstavio njihov Ep Infernal Thrashing. Članovi ovog benda su Mladen Ivanković (bubnjevi), Miodrag Delić (gitara), Strahinja Janković (bas i vokal). Bend je pun pozitivne energije koju je preneo na publiku i napravio odličnu atmosferu.
Ground-Zero-3950Ground-Zero-3963
Posle njih su nastupili Ground Zero, hardcore/metal bend iz Novog Sada, osnovan još 2001 godine. Iako se oni meni lično nisu svideli, čini se da je publika baš uživala u njihovih 30 minuta. 

Nakon toga nastupio je odličan bend Putrid Blood, iz Šida sa svirajući pesme sa svojeg debi albuma ,,Absolute Profit“. Veoma upadljivi refreni, hardcore vokali, rifovi, sjajne solo gitare su odlike koje čine ovaj bend onakvim kakvim jeste, ODLIČNIM.  Bend predstavlja savršenu simbiozu harsh i growl vokala. Bend je takodje nastupio na Koncertu godine 2015. gde je dobio odlične kritike. Sve u svemu, vrhunski nastup.
war-engine-4200war-engine-4179war-engine-4142
Slede domacinski trio War Engine koji čine Mihael Lenard (bas i prateći vokal), Stefan Stanić (bubnjevi) i Dušan Mijolić (gitara i vokal). Ovi momci stvaraju old-school atmosferu svojom interakcijom sa publikom. Njihovom nastupu su se pridružili i prvobitni članovi benda, koji nisu svirali u poslednjih 6 godina, sa maskama životinja. Dušan svojom interakcijom pokazuje da baš ume da digne publiku na noge. Svoju zahvalnost vernoj publici je pokazao bacivši par majica najludjim likovima u šutki. 
deathonation-4250deathonation-4259deathonation-4274
Kako neki kažu – najbolje za kraj, nastupaju mlade nade srpske thrash metal scene Deathonation. Prezentujući svoj debi album Dragged into the Beyong (2016). Momci su svojim nastupom pokazali da su ozbiljni u onome što rade. Iako biste pomislili da bi posle 3 sata lude svirke sa puno šutki, publika bila premorena i nezainteresovana za onog ,,poslednjeg“, grdno se varate. Publika je imala odličan stav prema ovim momcima i pokazala je da je željna još ,,headbangovanja“.
 
Sve u svemu treći ZLO FEST je prošao kako je i očekivano. Mnoštvo odlične muzike, atmosfere i interakcije izmedju publike i bendova.
 
                                                                                                                                   
                                                                                                                                    Gorana Stepančev
 
 

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: