Nepolitikin Zabavnik

U PROLAZU

“Zlo Fest Warm Up ” uspešno zagrejao publiku

Zagrevanje za pravi  ‘‘Zlo fest” koji će se održati u septembru potvrdilo je to da uspešnih svirki ne bi bilo bez publike. Poseban pozdrav za one koji su dva dana zaredom dolazili u CK (dan pre toga je bio benefit za Liman Crew*) i koji su svaku svirku ostali do kraja.

Ono što mene lično najviše raduje je procenat mlađarije u oba dana, i ta mladalačka energija se definitivno primetila po tome koliko su ljudi ne samo ispoštovali muzičare nego su napravili i vrhunski provod od početka do kraja. Nama starijima valja priznati da ne možemo da se nosimo sa omladincima po pitanju energičnosti, a što se tiče kritika na račun kulture idenja na svirke, gde stariji previše daju sebi za pravo da tvrde kako danas i nema prave publike- vremena su se promenila, druže moj. Novo vreme, novi načini povezivanja ljudi, novi razlozi za posećivanje svirki. Ako zaslužiš pažnju publike, publika će ti višestruko vratiti, kao što se potvrdilo i ovde.

Domaćini i stari znanci War Engine su svečano otvorili igre, a svečarsko raspoloženje nije izostalo ni u izboru odeće u kojoj će izaći pred publiku. Odabir Tomi Verseti košulja, šarenih šorceva i cvetnih venčića može da deluje kao dobar humor, ali i kao iznenađenje za novu publiku, jer od momenta kad uvodni rif krene, ne očekujte da ćete čuti milozvučne ukulele. Duki (vokal/ gitara), Pećko (bas gitara/ prateći vokal) i Stex (bubnjevi) sasipaju hardkor-treš ravno u sredu i pravo na glavu, te momentalno razdrmavaju publiku za haos koji tek sledi.

Kragujevačka pank mašina Dishumanity nije potegla toliki put samo radi fotografisanja, već i da pokaže šta ume. A ova mašina ume da drobi, melje i sabija sve pred sobom. Vuk (bubnjevi/ vokal), Marko (gitara/ vokal) i Filip (bas gitara) napravili su, po mom ličnom utisku, najveću tarapanu večeri; atmosfera je bila toliko usijana da su čak i neke kolege fotografi odložili alat i priključili se šutkama i skakanju, što moramo priznati da je retkost.

Dagon, novopridošla hevi-treš skupina, koju predvodi naš omiljeni omladinac Relja (ex Dethonation) nije nimalo podbacila u pružanju vrhunskog zvuka. Lično smatram da su ispali mnogo bolji uživo nego što sam se nadao i drago mi je što sam im dao šansu. Relja se odlično snašao na poziciji frontmena, a uz Stanka (gitara), Nemanju (bas gitara) i Zorana (bubnjevi) kao saradnike možemo slobodno da izjavimo ”Dogodine na nekom velikom festivalu!”
Niko ne može da tera publiku da posećuje događaje niti je uvek dobar tajming za to. No, kada privučete posetioce na pravi način i kada imate sve bitne faktore na svojoj strani, nemojte da brinete za provod. Publika itekako ceni kad je zadovoljna ponuđenim sadržajem i vraća vam bar pet puta toliko.

tekst i fotografiije : Mihajlo Janković

ostatak fotografija možete pogledati na našoj FB stranici i na i na instagram stranici gosn fotografa https://www.instagram.com/jankela_990/

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: