Nepolitikin Zabavnik

Život

65.-ta “Novosadska kritična masa”

 

Novosadska Kritična masa” je u petak, 25. avgusta 2017. ponovo, uz svesrdnu podršku UG “Novosadske Biciklističke Inicijative“. Više od pet godina traju ova okupljanja Novosađana koji vole “dvotočkaše“.

NS-kritična-masa-Kupro

I DOTKOM je u liku Gorana Kuprešaka uzeo učešće i provozao se rutom u ovoj “Kritičnoj masi”. Usput je uzeo i kratku izjavu od jednog od organizatora ovog okupljanja.

NS-kritična-masa-0004

Evo šta nam je on tom prilikom rekao : ” Moje ime je Marko Mazalica. Danas smo se okupili da promovišemo biciklizam u NS. Ovo je 65.-ta „Novosadska Kritična masa“. Krenuli smo iz Limanskog parka, idemo dalje Šekspirovom ulicom, Miše Dimitrijevića, izlazimo na Bulevar Cara Lazara, pa na Bulevar Patrijarha Pavla, preko Novog Naselja do Bulevara Evrope, Mihajla Pupina i završili smo na plaži Bećarac. Cilj ovih vožnji je da skrenemo pažnju da su i biciklisti ravnopravni učesnici u saobraćaju, a i da promovišemo biciklizam kao zdrav način života. Svakog meseca održavamo vožnje, s tim što se u letnjom periodu, kada ima više učesnika, vozi putem,to jest, kolovozom i prijavljuju se skupovi, a u zimskom periodu kada ima manje učesnika vozi se biciklističkim stazama.”

Sledeća “Novosadska Kritična masa” biće održana uskoro. Uzmite i vi učešće u ovoj lepoj manifestaciji.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Reply