Nepolitikin Zabavnik

Život

Blokstok 2017. Rokenrol u parku !

Bloskstok plakat
Prvi Blok Rock Fest (Blokstok) je održan 1998. godine u Železničkom parku, sa skromnom opremom i par bendova iz kraja. Skup nije prelazio brojku od 200 ljudi, ali su se svi dobro provodili i atmosfera je bila odlična, kao na jednoj dobroj privatnoj žurci.
Drugi koncert je organizovan u potpuno neizvesnom i za državu dramatičnom trenutku, u vreme bombardovanja 1999. (Zlo i naopako!) Organizatori su ga prozvali STOP THE BOMBING NOW! Interesantno je da tog dana nije ni jednom svirala sirena za uzbunu…
Koncert je svake godine bio sve posećeniji i sve prisutniji u novosadskim medijima. Od 2001. godine Gradska uprava za kulturu podržava Blok Rock Fest. Podršku od 2006. godine pruža i Pokrajinski sekretarijat za kulturu.
U postojanju Blok Rock Festa 2005. i 2006. godina su bile prelomne, i u tom periodu su, pored velikog broja grupa iz Novog Sada, učestvovali Partibrejkersi i YU grupa iz Beograda. U 2007. smo ušli sa mnogo tvrđim zvukom i po prvi put su učestvovali bendovi poput Ritma nereda.
Nazalost od 2010. do 2015.godine Blok rock fest je prestao da se odrzava usled nedostatka finansijskih sredstava. Od 2015. godine zahvaljujući entuzijastima iz kraja rok se vratio u Blok, a Blok Rock Fest je preimenovan u svoje staro-novo ime Blokstok. Te godine nastupili su bendovi iz kraja. 2016. festival je dobio i regionalni karater i na njemu su nastupili Zagrebački Brkovi, Samostalni referenti i mnogi drugi. Te godine je sa preko 7000 ljudi i oborena posećenost festivala!
Tradicija se nastavlja!

(Ovaj uvodni deo je preuzet sa Fejsbuk stranice Festivala)
 
U Železničkom parku i ove godine održan je Blokstok festival. Jeftine cene pića, besplatan ulaz, dobro druženje i odlična muzika su samo neke od stvari koje karakterišu ovaj događaj.


                                                                        (ROSETTA STONED)

                                                            (OLD FRIEND BAND)

                                                               (POGONBGD)
Zvezde ovogodišnjeg Blokstok festivala bile su lokalni punk bend Atheist Rap. Pored njih dobar provod su nam omogucili Prljavi Inspektor Blaža I Kljunovi, Gužva u 16-ercu, Jorgovani, Old Friends Band, PogoNBGD, Rosetta Stoned I Sateliti. Uz odlične obrade svirane od strane Old Friends Benda najviše su uživali mladi. Atheist Rap je, možemo reći, svojim nastupom probudio istu tu mladost u starijim generacijama. Uz dobre pljeske i Jelen pivo svako je imao priliku da uživa u hitovima poznatih bendova. Možemo reći da je direktan prenos Lige Šampiona + Blaža bio pun pogodak (2u1).

                                                                        (SATELITI)

 
                                                             (GUŽVA u 16-ERCU)

                                                     (PRLJAVI INSPEKTOR BLAŽA)
Pogledajte fotografije koje smo snimili i osetite barem delić atmosfere sa Blokstok 2017. Festivala. Iz tehničkih razloga nedostaju fotografije benda Jorgovani. Izvinjavamo se bendu i čitaocima.

(ATHEIST RAP)
                                           Zahvaljujemo Gorani Stepančev na fotografijama.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: