Nepolitikin Zabavnik

Život

Imamo situaciju

grandma-with-telephone-1
Olja je sedela na kauču u svojoj sobi kada je zazvonio telefon. Već dugo je niko nije zvao telefonom, a i nije više imao ko, od onog dana kada joj je preminula komšinica Vera. Sa svojih 86 godina bila je mnogo starija od svojih prijatelja koji su još uvek obitavali, ali niko od njih nije znao broj njenog telefona. Dogegala se do te zvrndave sprave i tiho progovorila: „Halo?”. „Dobar dan. Ovde Svetlana Arsenijević. Zovem Vas ispred kompanije “Blue sheets”. Želela bih da Vam ponudim naš novi proizvod, plavi čaršav sa žutim tačkicama. Neuporedivo je mekši od svih čaršava koje smo da sada imali u katalogu…”. „Hvala, ali nisam zainteresovana”, ubaci se Olja. „Nemoguće da Vas ovakav prizvod ne zainteresuje. Vidite, ovo nije običan krevetski čaršav, već ga možete staviti i na fotelju, kauč, čak i na sto za ručavanje, ukoliko Vam dolaze neki važni gosti i…”. “Meni niko ne dolazi, dete, a i nemam para za to”. „Za ovakav proizvod, gospođo, pare se uvek pronađu. Još jedna ogromna pogodnost je ta što, ukoliko danas naručite čaršav, plaćate upola jeftinije. Samo za Vas, draga gospođo Olja, cena bi bila 2.998,00 dinara.
customer-service
Tišina. „Ćutite jer ste oduševljeni našom ponudom, zar ne? Ali to nije sve! Ukoliko se odlučite za kupovinu ovog čudesnog čaršava, na poklon dobijate i jastučnicu po ceni od samo 1.599,00 dinara.” Odgovora nije bilo. „Ovakva prilika se ne propušta, gospođo Olja! Razmislite na kolikom ste dobitku, ukoliko izvršite narudžbinu! Još jedna od pogodnosti je ta da, ukoliko kupite dva komada, na poklon dobijete privezak sa logoom naše firme. Skroman poklon, ali dat od srca. Da li da Vas upišem kao sigurnog kupca? … Osećam da se razmišljate da li da udvostručite narudžbinu… Gospođo Olja?” Umesto odgovora, čuo se samo zvuk automobila koji su prolazili ulicom, kao i neki neidentifikovani zvuci u daljini. „Gospođo Olja, upravo me je menadžer za prodaju obavestio da Vam u sklopu ove narudžbine mogu ponuditi i baterijsku lampu koju ćete platiti samo 10,00 dinara. Šta kažete na to? Ha, ponuda koja ostavlja bez teksta! Nema mesta razmišljanju! Dajte mi Vaše podatke i već sutra će naš dostavljač biti pred Vašim vratima… Recite… Gospođo Olja? … Gospođo Olja, da li ste tu? … Čujemo li se? … Halo, gospođo Olja?…”
alo alo
Dok je ova mlela dvesta na sat, Olja je u drugoj sobi na TV ekranu gledala reprizu serije „Alo, alo” i sita se ismejala. „Ne treba mi nikakav čarobni čaršav da bih bila srećna”, pomislila je Olja kada je nakon dva sata prošla kroz trpezariju i vratila telefonsku slušalicu u ležište.
Branislava B. Kostić, pankerka srednje generacije, Kraljevo

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: