Nepolitikin Zabavnik

Život

Ja sam Rémi Gaillard.

 
 
 
Rémi Gaillard/ šaljivdžija, humorist. Rođen 7. februara 1975. “Dejstvuje” 0d ’99.
download

Remi Gajar (fr.Rémi Gaillard) je francuski humorističar i komičar. Stekao je popularnost, najpre u Francuskoj, a potom i širom sveta, zbog svoje serije duhovitih skečeva, u kojima ismeva ljude i situacije u realnim okolnostima. Svoj prvi skeč je snimio 1999. godine, a sajt nimportequi.com, posvećen upravo sopstvenoj produkciji, pokrenuo je dve godine kasnije.Najširu popularnost je stekao 2002. godine, kada je posle fudbalskog finala kupa u Francuskoj uspeo da se preruši u fudbalera pobedničke ekipe, FK Lorjena, i sa igračima proslavi pobedu, na kojoj mu je čestitao čak i tadašnji predsednik države, Žak Širak. Kasnije iste godine, uspeo je čak da stoji rame uz rame sa francuskim odbojkaškim reprezentativcima na svetskom prvenstvu, pre jednog meča, dok se intonirala nacionalna himna, a tom prilikom je i jedini pevao- što su prenosile mnoge TV stanice, uključujući i Eurosport. Tek pre samog meča, obezbeđenje ga je izvelo sa parketa.

Pored skečeva u sopstvenoj produkciji, Gajar je poznat i kao odličan amaterski fudbaler (svoju veštinu često prikazuje u skečevima), politički aktivista i učesnik u mnogobrojnim reklamama. Gotovo sve skečeve, snimio je u svom rodnom Monpeljeu.

Gajar, prema sopstvenim rečima, prezentuje nekonvencionalni smisao za humor. Ne obazirući se na situaciju i eventualnu materijalnu štetu koju nanosi, on provocira i ismeva razne ljude u raznim situacijama: policajce, igrače golfa, ribare, prodavce; ali i TV emisije.O tome svedoči i njegov moto: ‘C’est en faisant n’importe quoi qu’on devient n’importe qui’ (“Čineći bilo šta, postajemo bilo ko”). Neki od njegovih najpoznatijih snimaka su oni gde u realnom okruženju parodira Super Marija, Pek Mena, puzi preobučen u puža po autoputu i slično. U drugim situacijama, Gajar kao amaterski fudbaler voli da demonstrira svoje umeće pogađajući loptom razne ciljeve iz naizgled nemogućih situacija.

 

Ne želeći da ih komercijalizuje, Gajar je učinio da svi njegovi snimci budu dostupni preko njegovog veb-sajta i Jutjub kanala.

images (1)

 

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Ceo ovaj članak nije dovoljan da se opiše ko je Remi Gajar. Zato najbolje, ako do sad niste imali priiku da uživate u njegovim skečevima, počnite.

Vreme je !

(Visited 171 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d