Nepolitikin Zabavnik

Život

KUHINJA SOLIDARNOSTI NS godinu dana zajedničke borbe

Od samog početka cilj kuhinje je isti, da obezbedi tople obroke za najugroženije delove stanovništva u našem gradu. Kuva se u Crnoj kući, dva puta nedeljno, a obroci se nakon toga distribuiraju na više različitih lokacija.

Kuhinju su u maju prošle godine pokrenuli volonteri i volonterke okupljeni oko Omladinskog centra CK13 i Združene akcije Krov nad glavom Novi Sad, a u međuvremenu je u aktivnostima kuhinje učestvovalo blizu sto različitih ljudi.

Tokom ovih godinu dana skuvano je na hiljade obroka, a osim hrane, pomoć se često ogleda i u raznim drugim vidovima podrške, mada je za naše korisnike i korisnice velika stvar i sama činjenica što su se ljudi iz njihovog grada udružili kako bi im pomogli oko jedne od najbazičnijih ljudskih potreba.

Osim volonterskog angažmana tima za kuvanje i distribuciju, sve ovo ne bi bilo moguće i bez vaših pojedinačnih donacija u novcu, hrani, ambalaži.

Kuhinja će sutrašnji rođendan proslaviti radno, a pozivamo vas da nam se nakon toga pridružite u dvorištu Crne kuće, u periodu od 15 do 18h (ako vremenske prilike dozvole) kako bismo zajedno nazdravili ovoj godišnjici i poželeli da u budućnosti više ne bude potrebe za kuhinjama poput ove naše.

Niko gladan! Niko bez doma!

Da bi Kuhinja solidarnosti nastavila sa aktivnostima istom snagom i da bi hrana nastavila redovno da stiže do onih najugroženijih, potrebna nam je vaša kontinuirana pomoć u vidu donacija koje možete uplatiti na dinarski račun:

325-9500700045352-36 (Vojvođanska banka)
Svrha uplate: Kuhinja solidarnosti NS
Primalac: Udruženje „Omladinski centar CK13“ Vojvode Bojovića 13, Novi Sad
Šifra plaćanja: 289

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Reply