Nepolitikin Zabavnik

Život

U subotu 10.06. u LONDON PUB-u humanitarno “Veče za LENKU” !

U subotu 10.06. u LONDON PUB-u sa početkom u 21h organizuje se humanitarno”Veče za LENKU” !

Sviraće bend PRIZORI, Miloš Zubac i Milan Korać i “Maja i Bole”.

Na ulazu će biti postavljena kutija. Ulaz je dobrovoljni prilog za Lenku Lazarević koja boluje od retkog oblika leukemije.
London pab će na skupljenu sumu dodati honorare bendova i sve zajedno će se uplatiti na račun za Lenku. 

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Lenku Lazarević (2021) 

Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija (Dg.C91.0 Leukaemia lymphoblastica acuta [ALL]) nakon izvršene analize koštane srži u toku hospitalizacije na IZZZDIO Vojvodine zbog povišene telesne temperature, povišenih vrednosti leukocita u KKS i hepatosplenomegalije.

Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u IZZZDIOV u Novom Sadu, a nakon 9 meseci intenzivnog bolničkog lečenja, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. godine. Samo dva meseca nakon toga, u aprilu 2023. godine, Lenki se javlja povišena telesna temperatura i skok vrednosti leukocita, nakon čega je ponovo hospitalizovana i tom prilikom je potvrđen recidiv koštane srži i CNS recidiv.

Lenka sa nepune dve godine ponovo prima citostatsku terapiju, a  nada za izlečenje je transplantacija koštane srži. Budući da je Lenka svrstana u grupu visoko rizičnih pacijenata zbog malog uzrasta, vrlo ranog relapsa i s obzirom da nema srodnog donora koštane srži u porodici, Lenkini roditelji su odlučili da se nastavak lečenja i transplantacija koštane srži obavi u inostranstvu.

Lenka je radoznalo, veselo i nasmejano dete, koje uživa da istražuje svet oko sebe, da se igra u parku, trči, ljulja, grli sa plišanim igračkama, upoznaje nove drugare, a najviše od svega voli da se igra i trči sa svoja dva rođena brata.

Vreme je ključno u Lenkinoj borbi jer je potrebno da što pre ode na lečenje u inostsranstvo.

Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu,  troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Lenku! Budimo humani!

Pomozimo Lenki da pobedi opaku bolest!

 

 
 
(Visited 165 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: