Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

“Todin Hercenšlus” i DOTKOM vam predstavljaju novi spot – “Pinkle”

Sastav «Hercenšlus» nastao je 2015.godine a osnivač je Boban Dževerdanović (nekadašnji gitarista grupe «Garavi Sokak»).
 
Namera benda je da kroz autorski rad prezentuje svoj doživljaj podneblja na kojem živimo, uz tekstove bogate arhaičnim izrazima vezanim za Vojvodinu, kakav je i sam naziv (germanizam «Hercenšlus»-infarkt, slomljeno srce), koristeći melodijske i ritmičke elemente popularne muzike sa primesama Swing-a i Jazz-a. Originalni naziv benda bio je «Hercenšlus», a sa novim sastavom benda došla je i promena u «Todin Hercenšlus».
 
Bend ima osmišljen projekat pod nazivom «Laloški swing i šansone», a odnosi se na autorsku muziku i obrade starogradskih pesama, u svojevrsnom stilu. Konkretnije, program sadrži pesme sa duplog CD-a: prvi CD pod nazivom «ČAJ SA MEDOM» i drugi CD «PUH NA MASLAČAK BELI», koji je u pripremi, kao i dodatke muzičke kulturne baštine vojvođanskog podneblja ( I dođi Lolo, Ne vredi plakati, Laži Vere, Ej šta ću nano boluje mi dika…)
 
 
Sadašnji sastav benda čine: Todora S.Vučković – vokal i gitara, Boban Dževerdanović – gitarista i kompozitor, Žarko Žare Karanović – bas gitara, Vivien Kurtović – vokal i violina. Teodora Bojana – prateći vokal
Za koncertne nastupe, okosnicu stalnih članova benda upotpunjavaju  Ljubomir Ponjević – bubnjevi, Dejan Vučković – cajon & udaraljkedopunjavaju: Stefan Stanečić – truba
 
Todin Hercenšlus ima novi, sjajan spot pod nazivom “Pinkle” i ovim putem vam ga predstavljamo. Verovatno ste prepoznali lepog momka koji svira gitaru i glumi u spotu. To je naš Aleksandar Tepić, jedan od urednika i osnivača DOTKOM magazina. I eto, malo se hvalimo tom činjenicom.
Uživajte u pesmi i odličnom spotu !
 

 

 

 
(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: