Nepolitikin Zabavnik

PREDSTAVLJAMO

ART & JAM FEST – SOULPEDDLER 26. i 27. april 2019. (petak i subota)

Za Uskršnji vikend, u klubu SOULPEDDLER, Klisanski Put 19a, priprema se velika fešta, ART & JAM Festival, na kojem će nastupati mnoštvo izlagača. Ideja organizatora je da predstavi talentovane umetnike koji se bave crtanjem, slikanjem i muzikom, za čije talente možda i niste znali. Art&Jam je organizacija koja se bavi ukrštanjem različitih sfera umetnosti na jednom mestu. Ovom prilikom će se multitalentovani umetnici povezati kroz višestruke veštine i umeće. Plan je da se u toku izlaganja radova ujedno i dešavaju jam session-i u kojima bi izmedju ostalih učestvovali i sami izlagači. U sklopu dvodnevnog festivala odrzavaće se i koncerti autentičnih novosadskih alternativnih bendova u kojima neki od izlagača i sviraju.

Izložba će biti prodajnog karaktera, a kupovinom radova izlagača podržaćete dalji rad samih umetnika i podstaći razvoj samog festivala!

Na Art & Jam festivalu će nastupiti : 

Izlagači (trenutna lista) :

Živko Kondić (Zhillustrator)

Vizuelni umetnik i ilustrator, U fokusu su mu Sci-Fi i apstraktne teme. Iskusni kreativac, vođa sastava Tentacle Wizard koji će i nastupiti u muzičkom delu festivala…
www.zhillustrator.com

Dimitrije Crvenčanin (Dm3_inks)

Žiletov drug iz klupe (takođe svira u bendu Tentacle Wizard), voli sve što vole mladi (vizuelni umetnici). Konceptualni umetnik i zapošljenik firme “Mad Head Games” koja se bavi vizuelnim aspektima kompjuterskih igara takođe će predstaviti svoje radove. 
https://www.instagram.com/dm3_inks/

Antonio Maletin (Anthony Avon)

Bubnjar (Rain Delay, ex-Frozen Moonlight), game development worker & artist, od 2016. freelancer. Landscape & fantasy ilustracije su mu najomiljenije. Samouk, ali ništa manje fantastičan…
www.artstation.com/anthonyavon

Nemanja Radovanović (NemanRa)

Nemanju znate po radu u bendovima Teythal, Analizator i Yeltsin Atomic Orchestra, a NemanRa Art je nešto što ga zaokuplja i na drugi način, kao vizuelnog umetnika. Njegova dela ćete takođe moći da vidite na festivalu.
https://www.instagram.com/nemanra/

Raven sisters

Dragana Dubljević je novosadska umetnica koja se bavi dizajnom, sitoštampom, pisanjem i svim ostalim formama umetničkog stvaralaštva. Primenjeni redizajn garderobe joj je omiljen način izražavanja.   
https://lavirintart.wordpress.com/category/junkart/?fbclid=IwAR13wi1Crt9HBjc2pCSH19FOlu-EcHtlMnzgFyR1ZpFcgk03XtJnB2VTYPU

Damir Pavić (Septic Art)

Subotički umetnik, punker i borac za ideale, predstaviće se novosadskoj publici svojom apstraktnom umetnošću koja pomera granice, a istovremeno ide ukorak sa vremenom.
https://www.facebook.com/damirpavic.septic

Sara Dimitrijević (Kablarkae)

Sara je vrstan portretista i prema sopstvenom priznanju, nemofilista (ljubitelj šuma i drveća). Svoje opsesije prikazaće novosadskoj publici na Art & Jam festivalu. 
https://www.instagram.com/kablarkae

-Bojana Jarošenko

Bojana Jarošenko je još jedna Subotičanka koja će nam za vikend doći u goste. Bojana je nagrađivana umetnica, učesnik u radionicama, njeni radovi su krasili omote knjiga, listove, projekte. Učestvovala u mnogim izložbama u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, a neki će prepoznati njen rad i na dva omota albuma novosadske kultne grupe Dreddup. Njeni radovi će znalce podsetiti na Gigera i Beksinskog, ali će u njima naći i Bojanin lični pečat.
https://www.facebook.com/bojana.jarosenko.3

Vojin Vuić

Od malena ga muče kreativne more, s kojima se bori kroz crtanje, dizajniranje, predavanje, ali i kroz muziciranje. Osim njegovih likovnih radova bićete u prilici da poslušate Vojina kao pevača u bendu Artio koji nastupa u subotu.
https://www.artstation.com/buhasa

Tara Kerac

Izdanak umetničke porodice Kerac predstaviće se ovaj put samo na vizuelnom planu pošto njegov sjajni death metal band, Obscured ovaj put neće nastupiti, ali ne sumnjam da će vas i tako Tarini radovi oduševiti.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001312938667

Jovan Obradović (Shpira)

Čovek koga znate po radu u mnogo bendova. Trenutno je aktuelno njegovo muziciranje sa bendom DeadRail. Na Art & Jam Festivalu će gosn Shpira malo jamovati, ali i predstaviti svoju vizuelnu kreativnu stranu.
https://www.instagram.com/shpira

Stefan Papić (Papke Draws)

Kako kažu enciklopedije. Stefan Papić je gitarista, ilustrator, veterinar… Bavi se crtanjem i ilustracijom otkad zna za sebe, a poslednje dve godine crta šiljate stvari za drum & bass kuću Predator Labs iz Salzburga. Njegovu umetnost krasi heavy metal izgled i transportuje nas vizuelno na naslovnice metal CD-ova, svojim vibrantnim bojama, oštrim stripovskim ivicama i agresivnom estetikom. Papke je svirao i bio prateći vokal raznim novosadskim bendovima popit Myth i Infernal Form, a trenutno svira u stoner bendu Cheap Moonshine koji će i zasvirati drugog dana festivala.

-Ana Stanković

Ana je Nišlijka, studentica arhitekture, ali se noću presvalači u ekscentričnu, apstraktnu i slobodnu umetnicu kakva će se i predstaviti novosadskoj publici.
https://www.instagram.com/ana.eveline

Erna Paljevac

Erna je Prijepoljčanka, odskora i naša sugrađanka, jer studira francuski i italijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Za vikend će nam u Soulpeddleru prestaviti svoje likovne radove i printove na temu kosmosa i harmoničnih veza nebeskih tela i ljudskih likova.
https://instagram.com/artwork_by_erna

Marina Milanović

Marina Milanović je grafička dizajnerka i ilustratorka. Njen umetnički opus je vrlo širok, fleksibilan i radoznao. Ne voli da crta Petrovaradinsku tvrđavu. Bavi se skečbukom.
https://www.instagram.com/milanovicmarina

Ivan Francuski (Frantz)

Čovek koji je besan na bubnjeve (verovatno neki kompleksi iz mladosti) pa ih besomučno tuče u bendovima Analizator i Tentacle Wizard (sa kojim će i zasvirati prvo veče festivala) predstaviće se i kao Frantz, višetalentovani umetnik koji deluje u razvoju video igara, multimedijalnoj umetnosti, edukaciji i muzici. Frantz radi kao Education Manager u Eipix Entertainmentu, docent je na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, a od likovnih tehnika bavi se digitalnim slikanjem, crtanjem, fotografijom i kolažom.
https://www.behance.net/ivanfrancu0697

The White Japanese Lapot fanzine

Na ovogodišnjem Art & Jam Festu bićete u prilici da dođete do prvog fizičkog izdanja “The White Japanese Lapot” uderground fanzina. Ovaj 25. jubilarni broj je izdat kako bi proslavili pet godina rada. Predhodna 24 broja možete pronaći na sledećoj web adresi:
https://thewhitejapaneselapot.wordpress.com/

Izvodjači :

Dj Raven Sisters (post punk, dark wave, synth dark pop)

Direct Control(Hip Hop, Instrumental, Jazz Funk etc.)

Petak

Testet Ölt

psihodelični post-rock + svaštanešto iz Temerina
https://www.facebook.com/testetolt/

Tentacle Wizard

Fascinantni stoner/psihodelični doom sastav iz Novog Sada. Apsolutna preporuka pisca ovih redova.
https://tentaclewizard.bandcamp.com

Frakhtal
DEBI nastup novosadskog instrumental/post-rock benda

Subota

  • Cheap Moonshine

Bend koji je uspeo da iznervira moju suprugu, ali meni neobično drag. Sjani momci i izuzetna svirka. Radujem se novom susretu sa njima. 
https://www.facebook.com/cheapmoonshine/

Artio

Momci kažu da kroz besnu i glasnu muziku ispoljavaju energiju, agresiju i emocije. Dođite da se uverimo u to. 
https://www.facebook.com/artiofartio/

Jam session (Aleksandar Savić, Jovan Obradović, Nemanja Ivančević, ranislav Smuk, Miloš Rašković, Igor Lečić)

Sastav sviraca obećava ludu žurku…

Mountain Tea

One-man band čiji je jedini član Miroslav Kravić iz Bačke Palanke. Kaže da peva i svira protestnu muziku pod uticajem Boba Dilana i Drage Mlinareca. Zvuči zanimljivo…
https://www.facebook.com/Mountain-Tea-399761563414938/

Otvaranje Art & Jam Festa je u petak, 26. aprila u 16 h a ova priredba trajaće sve do subote u 24h. Ulaz je besplatan do 20h svaki dan, a posle toga se plaća 250 rsd !

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Reply

%d bloggers like this: